28 Svi

Sveučilište u Zagrebu organiziralo još jedne susrete poslovnog umrežavanja – ovaj put s temom „Sigurna, čista i učinkovita energija“

U utorak 27. svibnja 2014. na Sveučilištu u Zagrebu u organizaciji Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije (CIRTT) održani su susreti poslovnog umrežavanja (brokerage event) koji su okupili 50 sudionika - predstavnika tvrtki te istraživača sa Sveučilišta u Zagrebu i drugih istraživačkih institucija.

Skup je organiziran s temom „Sigurna, čista i učinkovita energija“ u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo i investicije te  Agencijom za mobilnost i programe Europske unije, a s ciljem povezivanja industrije i istraživača. Riječ je o drugom poslovnom umrežavanju koje organizira Sveučilište u Zagrebu u okviru IPA projekta Building innovation support through efficient cooperation network BISTEC, a koje slijedi nakon prvoga koje je bilo organizirano u ožujku s temom „Nanotehnologija, napredni materijali, biotehnologija i napredna proizvodnja i obrada“.

U uvodnom dijelu održana su kratka tematska predavanja. Alan Kečkeš iz Agencije za mobilnost i EU fondove izložio je mogućnosti financiranja istraživanja i razvoja u području energetike, Ivan Cvrk iz Instituta za elektrotehniku tvrtke Končar iz Zagreba te dr. sc. Kristijan Horvat iz Centra kompetencije za obnovljive izvore energije (CKOIE)  iz Varaždina predstavili su svoje razvojne programe i inovacije na tome području, a Miroslav Petrović, predstavio je društvenu mrežu Publiconn koja sudionicima skupa kao potencijalnim partnerima omogućuje nastavak suradnje i komunikaciju nakon samog susreta putem spomenutog on-line alata koji ujedno sadrži informaciju o svim natječajima i linijama financiranja EU.

Nakon uvodnog dijela održano je 188 individualnih poslovnih sastanaka na kojima su sudionici imali priliku razgovarati s većim brojem potencijalnih partnera te s njima razmijeniti informacije o tvrtki ili instituciji koju predstavljaju, a s ciljem  pronalaženja potencijalnih partnera u svrhu zajedničke prijave na natječaj za područje Sigurna, čista i učinkovita energija u okviru programa Obzor 2020 ili ostvarenja međusobne suradnje na nekom drugom području. Također, zahvaljujući prijavi na društvenu mrežu Publiconn sudionici će po završetku susreta poslovnog umrežavanja ostati u stalnom kontaktu s potencijalnim partnerima te imati pristup informacijama o linijama financiranja za istraživanje i razvoj u razdoblju od 2014. do 2020.