01 Pro

EIT Health demo dan 2021.

7. prosinca 2021. od 14.00 – 15.30 sati održat će se EIT Health demo dan 2021., organiziran s ciljem da predstavi aktivnosti EIT Health huba za Hrvatsku, čiju ulogu obnaša Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu.

Fokus događaja bit će dva velika natjecanja u stvaranju inovacija koje je organizirao EIT Health hub ove godine – EIT Health Innovation Days (i-Days) i EIT Health Inovacijski izazov.

I-Days je natjecanje koje se održava diljem Europe, a osmišljeno je s ciljem promoviranja inovacija u zdravstvu. Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je “Zdravstvenim inovacijama do inkluzivnog društva“ te su na tu temu nastala tri atraktivna rješenja – digitalni komunikator čija je primarna zadaća olakšati svakodnevnu funkcionalnu komunikaciju osobama s afazijom te dvije aplikacije koje imaju za cilj pomoći slijepim osobama snalaženje u trgovini. Pobjednički tim na lokalnoj razini – Formula AI sudjelovao je Winners’ Eventu, nastavku natjecanja koje se odvija na razini cijele Europe. U izrazito su teškoj konkurenciji od 32 tima iz 20 zemalja osvojili visoko treće mjesto!

Drugi veliki projekt koji želimo predstaviti je EIT Health Inovacijski izazov  – Snaga podataka u farmaceutskoj industriji, natjecanje na kojem smo okupili studente i mlade profesionalce zainteresirane za temu podataka u farmaceutskoj industriji te stručnjake i mentore koji im pomažu u razradi njihovih ideja. Natjecanje još uvijek traje, završit će 3. prosinca, a najbolji će timovi svoje ideje predstaviti na demo danu.

Program EIT Health demo dana 2021:

14:00 – 14:15 EIT Health – zašto i kako razvijamo zdravstvene inovacije u Europi Dr. sc. Vlatka Petrović, koordinatorica, EIT Health hub – Sveučilište u Zagrebu
14:15 – 14:20 EIT Health Innovation Days 2021 – presjek događanja Filip Stipančić, partner Lean Startup Hrvatska
14:20 – 14:25 EIT Health Inovacijski izazov 2021 – presjek događanja Doc. dr. sc. Miro Hegedić, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Sveučilište u Zagrebu
14:25 – 15:30 Predstavljanje tri najuspješnija inovativna projekta EIT Health Innovation Days 2021 i najuspješnijih timova EIT Health Inovacijskog izazova i diskusija Too Fast and Curious – 3. mjesto
T-One – 2. mjesto
Formula AI – 1. mjesto
Najuspješniji timovi EIT Health Inovacijskog izazova – natjecanje se odvija od 29.11. do 3.12.

 

U moderiranoj raspravi nakon prezentacija inovativnih projekata svi sudionici imat će priliku postaviti pitanja i podijeliti svoje komentare o projektima. Raspravi će svoj poseban doprinos dati sudionici panela i stručnjaci iz povezanih područja:

Doc. dr. sc. Jurica Babić radi na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER). Njegovi profesionalni interesi uključuju strojno učenje, umjetnu inteligenciju i autonomne sustave, a pri tome je intenzivno posvećen temama inkluzivnosti i održivosti. Ove akademske godine u sklopu projekta Agencije za mobilnost i programe EU (AMPEU) u okviru programa Erasmus+ proglašen je prvim ambasadorom FER-a za uključivost i raznolikost.

Marija Mažić radi u međunarodnoj zakladi Reach for Change kao Global Network Manager. Cilj Zaklade je pronalaženje društvenih poduzetnika s inovativnim i održivim idejama kojima doprinose ostvarenju Ciljeva održivog razvoja usmjerenih prema djeci i mladima te ih podržavati u unapređenju tih ideja dok ne dosegnu razinu spremnosti za skaliranje. Marija Mažić zadužena je za osmišljavanje načina povezivanja društvenih poduzetnika koji su alumni programa Zaklade, ali i drugih društvenih poduzetnika i dionika u ekosustavu.

Nina Šegota je voditeljica digitalne i interne komunikacije u Rocheu, vodećoj svjetskoj farmaceutskoj i dijagnostičkoj tvrtki. Njeni profesionalni interesi uključuju digitalnu transformaciju, disruptivne tehnologije i inovacije, uz veliki interes za upotrebu podataka u farmaceutskoj industriji. Trenutno je uključena u provedbu HealthCare Lab akceleracijskog programa namijenjenog startupovima u području zdravstva kojeg tvrtka Roche provodi u suradnji s EIT Healthom.

Mr. sc. Marijo Volarević je direktor za digitalnu izvrsnost u tvrtki JGL. Ima bogato iskustvo u različitim industrijama od IT-ja, preko telekoma i osiguranja do farmaceutske industrije. Njegovi profesionalni interesi uključuju digitalnu transformaciju, unapređenje procesa, upravljanje rizicima, kvalitetu, informacijsku sigurnost i kompetitivnu analizu. U tvrtki JGL odgovoran je za upravljanje strategijom digitalne izvrsnosti kroz tri stupa: informacijske tehnologije, digitalno poslovanje i operativna izvrsnost.

Raspravu će moderirati Filip Stipančić, jedan od osnivača inovacijske organizacije Lean Startup Hrvatska.

EIT Health demo dan namijenjen je svim djelatnicima zdravstvenog sustava, istraživačima i inovatorima u zdravstvu, predstavnicima javnih tijela zdravstvenog sustava, farmaceutskih kompanija i svim članovima inovacijskog ekosustava u Hrvatskoj.

Za demo dan možete se prijaviti ovdje: https://bit.ly/EITHealth_demo_dan_2021

Ovaj se događaj  održava u okviru proglašenja 2021. Godinom inovacija na Sveučilištu u Zagrebu s ciljem popularizacije i promicanja inovacija i transfera tehnologije na Sveučilištu u Zagrebu.