19 Mar

Climate KIC – Pioneers into Practice

Climate KIC – Pioneers into Practice

Tražimo iduću generaciju inovatora u području klime i klimatskih promjena, jeste li to upravo Vi? Jeste li stručnjak koji želi oblikovati budućnost svjetske ekonomije? Zanima Vas stvaranje novih proizvoda i usluga koje će ubrzati proces nisko-ugljičnog razvoja? Ne bojite se izaći iz vlastite zone komfora i sagledati ovu problematiku iz nove perspektive? Uključite se u Climate KIC program Pioneers into Practice i steknite nova znanja, iskustva, vještine i kontakte.

Pioneers into Practice je vodeći program stručnih razmjena fokusiran na problematiku klimatskih promjena koji se održava već devetu godinu za redom i to u više od dvadeset zemalja diljem Europe, od 2019. godine i u Hrvatskoj. Program se održava od svibnja do studenog i sastoji se od razmjene u trajanju od četiri do šest tjedana, stručnog mentorstva i radionica te e-učenja i uključuje stipendiju u iznosu do 2000€.

Pristup programa Pioneers into Practice baziran je na interdisciplinarnom pristupu problematici koji sagledava potrebe i potencijalna rješenja iz poslovnog svijeta, javnog sektora i znanosti. Kroz sustav e-učenja Vam se na raspolaganje stavlja niz resursa poput alata, uputa, primjera i predložaka koji će Vam poslužiti ne samo u provedbi programa, već i u Vašem svakodnevnom radu.

Tko se može prijaviti?

  • Sveučilišna diploma iz područja vezanog za klimu i klimatske promjene, održivog razvoja ili druga slična titula iz relevantnog područja je poželjna;
  • Barem dvije godine iskustva (rad ili volontiranje) iz relevantnog područja;
  • Predanost borbi protiv klimatskih promjena te želja sudjelovanja u zajednici stručnjaka sa zajedničkim ciljem;
  • Mogućnost sudjelovanja u svim aktivnostima programa (razmjena, radionice, e-učenje);
  • Napredno poznavanje engleskog jezika.

Rok za prijave je 11.04.2019. Više informacija o samom programu, detaljnim uvjetima sudjelovanja te, najvažnije, prijavu za stipendiste i domaćine možete pronaći ovdje.