30 Oct

Stvaranje vrijednosti iz znanja – uvod u upravljanje inovacijama

Vrijeme: Četvrtak, 30. listopada 2014. od 09:00 do 14:30 sati
Mjesto održavanja radionice: Ulica kralja Zvonimira 8, predavaonica 107, I. kat (Karta)
Broj polaznika: 25
Rok za prijavu: 28.10.2014.
Preuzmite program radionice (pdf).
Prijavu potražite na dnu stranice ili kliknite ovdje.

O radionici:

Ovo je treća u seriji od ukupno četiri radionice početne razine za istraživače o osnovama intelektualnog vlasništva, upravljanju inovacijama u istraživačkim projektima, transferu tehnologije i uspješnoj suradnji s industrijom.

Tko može sudjelovati?

Ciljna skupina ovih radionica su prvenstveno mladi istraživači koji nemaju znanja i iskustva u navedenim aktivnostima, ali i svi ostali koji žele obnoviti ili proširiti svoje znanje.

Program:
SVIZ3_Program

Predavači:

Dr. sc. Davorka Moslavac Forjan, viša voditeljica transfera tehnologije u Uredu za transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu

Davorka Moslavac Forjan je doktorirala organsku kemiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Dvanaest godina radila je na Institutu „Ruđer Bošković“, gdje je stekla praktično iskustvo u radu u laboratoriju i znanstvenom okruženju. Kao stručni specijalist projektnog menadžmenta bila je zadužena za vođenje projekata transfera tehnologije iz portfelja Ruđer inovacija d.o.o. te administraciju i menadžment svih patenata i patentnih prijava iz područja kemije, biologije, biotehnologije i medicine. U Uredu za transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu radi kao viša voditeljica transfera tehnologije na poslovima transfera tehnologije, upravljanja i zaštite intelektualnog vlasništva te mapiranja tehnologija Sveučilišta.

Radoslav Ostermann dipl.ing., voditelj transfera tehnologije u Uredu za transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu

Radoslav Ostermann radio je u korporacijama Zagrebačka banka i Vipnet, gdje je stekao iskustvo na području razvoja i implementiranja novih proizvoda i usluga, uvođenju inovacija u postojeće poslovne procese i usluge, te na područjima marketinga i prodaje. Iza sebe ima i samostalnog poduzetničkog iskustva. U Uredu za transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu radi od 2013. godine kao voditelj transfera tehnologije. Po struci je diplomirani inženjer fizike, te se dodatno školovao u području poslovnog upravljanja.

Prof. dr. sc. Ivana Banjad Pečur, Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Prof. dr. sc. Ivana Banjad Pečur je pročelnica Katedre za istraživanje materijala i predstojnica Zavoda za materijale Građevinskog fakulteta Zagreb te voditeljica projekta ECO-SANDWICH.
Sustav ECO-SANDWICH je nastao kao rezultat suradnje hrvatskih znanstvenih institucija i industrije provođenjem intenzivnih istraživanja s ciljem razvoja novog proizvoda te unapređenja proizvodnje, a time i gospodarstva. ECO-SANDWICH® je ventilirani predgotovljeni zidni panel izrađen od betona s recikliranim agregatom i sloja mineralne vune proizvedene korištenjem inovativne i održive Ecose® tehnologije, čijom se ugradnjom smanjuje potrošnja energije za grijanje i hlađenje u zgradama.

Radionicu organizira Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu u sklopu europskog projekta BISTEC – Building innovation support through efficient cooperation network.

Broj sudionika ograničen je na 25 osoba, stoga Vas molimo da se što prije prijavite za sudjelovanje na radionici. U slučaju nemogućnosti dolaska molimo da nas o tome obavijestite kako bi druge osobe mogle prisustvovati radionici. Rok za prijavu je utorak, 28. listopada 2014. Sudjelovanje se ne naplaćuje.

Ukoliko imate dodatnih pitanja kontaktirajte nas na:
tel: (01) 4698 177
e-mail: irnovak@unizg.hr


Povratak na vrh stranice

Apply for participation in this event