02 Apr

Sjajna prilika! Ljetna škola “HelloAI” u dva termina i dvije zemlje – Mađarskoj i Španjolskoj!

Deset dana teorije i prakse u atraktivnoj multidisciplinarnoj ljetnoj školi! Prijavite se!

BUDIMPEŠTA, GE HEALTHCARE, 5 dana
Ponedjeljak, 27. 5. – petak, 31. 5. 2019.
General Electric Budapest, Mađarska
BARCELONA, LEITAT, 5 dana
Ponedjeljak, 1. 7. – petak, 5. 7. 2019.

LEITAT Technological Center Barcelona, Španjolska
Što je, što nudi i kome je namijenjena ova ljetna škola?

“HelloAI” je ljetna škola o umjetnoj inteligenciji u zdravstvenoj skrbi, koju organiziraju EIT Health (međunarodna mreža najboljih zdravstvenih inovatora pri Europskom institutu za inovacije i tehnologiju, EIT), GE Healthcare (američki multinacionalni konglomerat), KTH (Kraljevski institut za tehnologiju iz Stockholma) i LEITAT (Tehnološki centar iz Barcelone).

Burna zbivanja izazvana ekonomskim, demografskim, tehnološkim i okolišnim faktorima zapalila su plamen digitalne revolucije u području zdravstvene skrbi. Sveprisutnost umjetne inteligencije zahtijeva bolje upoznavanje i kooperiranje s njom. S umjetnom inteligencijom ne treba se natjecati, nego surađivati. Digitalna transformacija utjecat će, na ovaj ili onaj način, na polovicu postojećih zanimanja.

Ljetna škola “EIT Health AI” nudi teorijsko i praktično znanje o različitim aspektima izazova, zahtjeva, rada i poslovnih mogućnosti u području zdravstvene skrbi. Primarna ciljna publika ove ljetne škole su studenti raznih visokoškolskih ustanova, koji se trebaju pripremiti za skoru širu implementaciju umjetne inteligencije.

Od polaznika očekujemo da unaprijede svoje sposobnosti u sljedećim područjima: identificiranje potreba korisnika zdravstvenih usluga, rješavanje problema i poduzetnički stav. Polaznicima ćemo nastojati otvoriti oči po pitanju rješenja koje nudi umjetna inteligencija, osnova postojećih tehnoloških rješenja, trenutnih kliničkih potreba u svijetu (posebno u usporedbi tih potreba u Istočnoj i Jugoistočnoj Europi s potrebama u Zapadnoj Europi), te privatnosti podataka i etičkih dilema o kojima treba razmišljati.

Naš desetodnevni tečaj bavit će se promišljanjem biodizajna, timskim radom, identifikacijom kliničkih potreba, temeljima teorijske i praktične upotrebe umjetne inteligencije, kao i poduzetništvom koje je povezano s time. Naime, paralelno s napretkom automatizacije procesa i razvojem kognitivnih sposobnosti robota (softvera), vještine i kompetencije koje kompanije preferiraju pri zapošljavanju radnika dovest će do velikih promjena u mnogim područjima, pri čemu su područja kliničke medicinske prakse, biomedicine i biotehnologije posebno važna.

Da bi se udovoljilo sve većim zahtjevima za tehnološki naprednom i pristupačnom zdravstvenom skrbi, potrebno je osmisliti i razvijati inovativne pristupe, a ljetna škola “HelloAI” posvećena je upravo tome.

Ljetna škola će, uz sudjelovanje vrhunskih stručnjaka za umjetnu inteligenciju i zdravstvenu skrb, ponuditi znanja i vještine potrebne za inovativan pristup vođen potrebama korisnika, i to koristeći principe kao što su dizajn fokusiran na korisnike i metodologiju biodizajna. Polaznici će, zahvaljujući tome, nadići kognitivnu fiksiranost kada se suoče s nekim problemom. U interdisciplinarnim skupinama sudionika, polaznici će se usmjeravati na upoznavanje i harmoniziranje različitih perspektiva, kako bi bolje sagledali određene probleme i iznašli nova, originalna rješenja za njih.

Ističemo da će svi prijavljeni sudionici, zahvaljujući sredstvima EIT Health, moći sudjelovati na ljetnoj školi bez plaćanja kotizacije.

Više informacija o ljetnoj školi “HelloAI” možete pronaći na mrežnoj stranici:
https://www.helloai.info/

Partneri u projektu: https://www.helloai.info/partners
Program ljetne škole: https://www.helloai.info/program-1
Predavači/ce na ljetnoj školi: https://www.helloai.info/lecturers-1
Tko se može prijaviti , kako i do kada: https://www.helloai.info/apply
Kontakt za sva dodatna pitanja: https://www.helloai.info/contact
Fotogalerija prošlogodišnje ljetne škole: https://www.helloai.info/new-gallery