16 Oct

Veliki interes industrije na trećim CIRTT-ovim susretima istraživača i industrije s temom „ICT tehnologije“

Treće susrete koji se provode u sklopu IPA projekta „BISTEC“ obilježila je izuzetna posjećenost od strane industrije sa čak 30 predstavnika od ukupno 60ak sudionika, dok su ostali sudionici bili dijelom istraživači sa Sveučilišta ili instituta, kao i predstavnici raznih udruga i agencija.

U petak, 03. listopada 2014. na Sveučilištu u Zagrebu u organizaciji Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije (CIRTT) održani su susreti poslovnog umrežavanja (brokerage event) koji su okupili 60 sudionika – predstavnika tvrtki te istraživača sa Sveučilišta u Zagrebu i drugih istraživačkih institucija. Pogledajte galeriju fotografija.

U uvodnom dijelu sudionike su pozdravili dr. sc. Vlatka Petrović, voditeljica Ureda za transfer tehnologije pri CIRTT-u, Ivan Božac iz Hrvatske gospodarske komore te Ivan Ante Nikolić iz ogranka Hrvatske udruge poslodavaca – HUP-Udruga informatičke i komunikacijske djelatnosti.

P1030729 Ivan Ante Nikolic

Ivan Ante Nikolić – HUP-Udruga informatičke i komunikacijske djelatnosti

Nakon toga su održana kratka tematska predavanja. U prvom dijelu Katarina Vukušić iz agencije za mobilnost i programe EU predstavila je Obzor 2020 i dala nove informacije za 2015. godinu u ICT području, a prof. dr. sc. Mario Kovač, ekspertni član hrvatske delegacije programskog odbora LEIT: ICT govorio je o svojim iskustvima u stvaranju radnog programa za ICT u periodu 2016. do 2017. Zatim su predstavljene tri tvrtke koje blisko surađuju sa znanstvenom zajednicom Sveučilišta u razvoju novih proizvoda. Siniša Drobnjak iz tvrtke S.D Informatika d.o.o. predstavio je suradnju s Fakultetom elektronike i računarstva na području biomedicinskog inženjerstva, Ante Sarjanović iz tvrtke Mireo d.d. u bliskoj suradnji s Prometnim fakultetom u razvoju sustava optimiziranja rute dostavnih vozila te Ninoslav Vitas iz tvrtke APLIKATA d.o.o. koji je govorio o suradnji s Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom. Zatim je Miroslav Petrović predstavio društvenu mrežu Publiconn koja sudionicima skupa omogućuje nastavak suradnje i komunikaciju nakon susreta putem on-line alata koji ujedno sadrži informaciju o natječajima i linijama financiranja EU.

P1030748 mireo

Ante Sarjanović – Mireo d.d.

Nakon uvodnog dijela održano je gotovo 300 individualnih poslovnih sastanaka na kojima su sudionici imali priliku razgovarati s većim brojem potencijalnih partnera te s njima razmijeniti informacije o tvrtki ili instituciji koju predstavljaju, a s ciljem  pronalaženja potencijalnih partnera u svrhu zajedničke prijave na natječaj za područje Informacijske i komunikacijske tehnologije u okviru programa Obzor 2020 ili ostvarenja međusobne suradnje na nekom drugom području. P1030770Susreti s temom „Informacijske i komunikacijske tehnologije“ organizirani su u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, Agencijom za mobilnost i programe Europske unije i Hrvatskom udrugom poslodavaca.