22 Lis

Predstavljanje Programa provjere inovativnog koncepta (PoC 6)

Datum održavanja: 22. listopada 2015.
Mjesto održavanja: Kongresni Centar Forum Zagreb, Radnička cesta 50
Vrijeme održavanja: 10:00 – 14:00 sati

Pozivamo Vas na Poduzetnički Forum HAMAG-BICRO-a koji je posvećen predstavljanju Programa provjere inovativnog koncepta (PoC 6). Više informacija o događaju i načinu prijave možete naći na poveznici: http://www.hamagbicro.hr/8490-2/

Povod održavanju radionice je skoro otvaranje šestog kruga natječaja za zaprimanje projektnih prijedloga za Program provjere inovativnog koncepta (PoC 6) kojeg vodi Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG-BICRO. Program PoC namijenjen je sufinanciranju pretkomercijalnih aktivnosti inovativnih znanstveno-poduzetničkih projekata koji se nalaze u početnoj fazi razvoja novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa.

Prihvatljivi projekti sufinancirat će se u iznosu od najmanje 35.000 kn do najviše 350.000 kn i u trajanju do najviše 12 mjeseci, a za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa PoC temeljem najavljenog natječaja predviđeno je ukupno 16 milijuna kn.

Otvaranje natječaja planirano je 16. studenog 2015. godine, dok se ugovaranje očekuje u prvom kvartalu 2016. godine.  Najavu natječaja i objavljenu popratnu dokumentaciju možete naći na poveznici: http://www.hamagbicro.hr/program-provjere-inovativnog-koncepta-najava-6-kruga-natjecaja/

Sveučilišni Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije (CIRTT) u PoC programu ima ulogu  prepoznatog centra koji natjecateljima iz javnih istraživačkih organizacija pruža informacije i podršku u pripremi projekata te kasnije provodi praćenje ugovorenih projekata. Možete nas kontaktirati za sva pitanja vezano uz Program, a u studenom 2015. ćemo organizirati i posebnu informativnu radionicu posvećenu PoC-u čiji će termin biti objavljen naknadno.