28 Svi

RADIONICA: Priprema projekata financiranih ESI fondovima

Vrijeme: Ponedjeljak i utorak, 28. i 29. svibnja 2018. od 09:00 do 16:00 sati
Mjesto održavanja radionice: Ulica kralja Zvonimira 8, Vijećnica 304, III. kat
Broj polaznika: 50
Rok za prijavu: 22.05.2018.
Preuzmite program radionice
Prijavu potražite na dnu stranice!

O radionici:

Kroz dvodnevnu intenzivnu edukaciju polaznici će se upoznati s pravilima funkcioniranja EU fondova (Europski fond za regionalni razvoj i Europski socijalni fond), izmjenama u metodološkom pristupu pripreme i provedbe Operativnih programa i pojedinačnih projekata, te ostalim važnim elementima provedbe i praćenja projekata.

Tko može sudjelovati?

Radionica je namijenjena znanstvenom i administrativnom osoblju koje je aktivno uključeno u pripremu i provedbu projekata financiranih ESI fondovima.

Program:

Edukacija će pružiti upoznavanje s osnovama, detaljni pregled i prezentaciju svih navedenih tema te vježbi kroz osnovne korake u pripremi projektnih prijedloga. Kroz vježbe polaznici i polaznice bi pojedinačno ili zajednički osmislili metodološke dijelove stvarnog ili hipotetskog projekta koji bi prijavljivali na realno očekivani ili otvoreni natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava.

Predavači:

Andrijana Parić

Andrijana posjeduje 17 godina stručnog radnog iskustva u savjetovanju različitih klijenata iz javnog sektora u području regionalne politike i društveno-ekonomskog razvoja u EU, kao i iskustvo stečeno na rukovodećim pozicijama u velikim projektima tehničke pomoći i radu u upravi tvrtke Razbor. Andrijana je vodila projekte javnog sektora i to u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Južnoafričkoj Republici. U okviru upravljanja programima i projektima sufinanciranim iz EU fondova područje specijalizacije su joj procesi programiranja, provedbe, praćenja provedbe i evaluacije. Također, Andrijana je stručnjakinja za izradu strateških dokumenata vezanih uz lokalni razvoj i regionalnih politika EU te je dugogodišnja trenerica i predavačica u raznim domaćim i međunarodnim obrazovnim programima.
Diplomirala je filozofiju i sociologiju na Sveučilištu u Zagrebu te završila MA „Zajednički magisterij Europske unije za područja u tranziciji pri Sveučilištu u Trentu (IT), Ljubljani (SLO), Budimpešti (HU) i Regensburgu (DE). Na Sveučilištu Connecticut (SAD) na Odjelu za međunarodne odnose (Institut za javnu službu) stekla je certifikat trenerice i konzultantice za organizacijski razvoj i strateško planiranje.

Ivana Novoselec

Ivana vodi razvoj programa i projekata u javnom sektoru. Ima preko petnaest godina iskustva u pripremi operativnih programa, strateškom i projektnom planiranju te razvoju institucionalnih kapaciteta, osobito u području upravljanja EU fondovima. Ivana je bila savjetnica za razvoj kapaciteta u upravljanju EU fondovima državnim upravama u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Pružala je podršku hrvatskoj državnoj upravi u razvoju operativnih programa u području prekogranične suradnje (2007-2013; 2014-2020) te brojnim javnim i privatnim institucijama u njihovom strateškom planiranju (županije, visokoobrazovne i znanstveno-istraživačke institucije, gradovi, privatne i javne tvrtke). Tijekom radnog vijeka pripremala je i evaluirala niz projekata financiranih EU fondovima (Phare, IPA, CBC programmes, FP7, ERDF) u područjima istraživanja i razvoja, visokog obrazovanja, zaštite okoliša i prirode, lokalnog razvoja i razvoja civilnog društva.
Ivana je magistrirala Europske studije na Sveučilištu u Cambridgeu.

Mirna Žunić

Mirna radi na izradi projekata financiranih iz europskih i drugih javnih fondova od 2008. Nakon magistarskog studija političkih znanosti i međunarodnih odnosa na Yildiz sveučilištu u Istanbulu, započinje svoj konzultantski put u Razvojnoj agenciji Dubrovačko neretvanske županije. Ubrzo postaje vanjski suradnik tadašnjeg Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva te vodi podružnicu ureda Zajedničkog tehničkog tajništva IPA prekograničnog programa Hrvatska – Crna Gora u Dubrovniku. Nakon tog iskustva, 2009., prelazi u privatne vode i slijedeće 4 godine radi kao „freelance“ konzultantica. Kao rezultat dugogodišnje suradnje, u Razbor prelazi 2013. godine na mjesto mlađe stručnjakinje.

Radionicu organizira Ured za EU projekte Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu.

Ukoliko imate dodatnih pitanja kontaktirajte nas na:
tel: (01) 4698 176; 4698 145
e-mail: vesna.kotarski@unizg.hr
sabina.silic.lozancic@unizg.hr


Povratak na vrh stranice

Prijavite se za sudjelovanje: