20 Velj

Radionica: Upravljanje intelektualnim vlasništvom u istraživanju i razvoju (tehničke i prirodne znanosti)

Vrijeme: Četvrtak 20. veljače 2014. u 9,00 sati
Mjesto: Sveučilište u Zagrebu, Zvonimirova 8, 1. kat, soba 107.

Ovo je prva od ukupno četiri radionice za istraživače o upravljanju intelektualnim vlasništvom u istraživanju i razvoju te transferu tehnologije i komercijalizaciji. Pravilno upravljanje intelektualnim vlasništvom u ranim fazama istraživanja i razvoja neophodno je kako za kasnije faze istraživanja, tako i za transfer tehnologije i komercijalizaciju nastalih rezultata. Ciljna skupina ovih radionica su prvenstveno stariji istraživači, koji već imaju iskustva u vođenju projekata i upravljanju intelektualnim vlasništvom, kao i pravne službe fakulteta, koje su također uključene u pitanja intelektualnog vlasništva.

Radionica će biti održana u organizaciji Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu u sklopu europskog projekta „BISTEC – Building innovation support through efficient cooperation network“.

Poveznica za prijavu na radionicu
Preuzimanje programa (.pdf)

Predavači:

Doc.dr.sc. Romana Matanovac-Vučković
Romana Matanovac-Vučković je doktorirala na temi intelektualnog vlasništva na Sveučilištu u Zagrebu, Pravni fakultet, gdje je i zaposlena na Katedri za građansko pravo. Od 2005. – 2008. godine obavljala je dužnost zamjenika ravnatelja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo. Kao stručnjak za intelektualno vlasništvo sudjeluje u više projekata u regiji. Savjetuje CIRTT u izradi dokumenata vezanih za intelektualno vlasništvo i drugim pravnim pitanjima u području istraživanja i razvoja i ugovora o komercijalizaciji.

Tatjana Sučić, dipl.ing.stroj., Callidea d.o.o.
Tatjana Sučić, suosnivač i direktor tvrtke Callidea d.o.o., diplomirala je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska. Ima preko 20 godina iskustva u području zaštite industrijskog vlasništva. Registrirana je zastupnica za patente i žigove te ovlaštena patentna zastupnica pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo RH (DZIV), Europskom patentnom uredu (European Patent Office, EPO), i Uredu za harmonizaciju na unutarnjem tržištu (Office for Harmonization in Internal Market, OHIM).

Zbog specifičnosti pojedinih prava intelektualnog vlasništva te znanstvenih područja, ova radionica bit će organizirana za fakultete iz područja tehničkih i prirodnih znanosti. Osim ove, tijekom godine bit će još održane sljedeće radionice:

  • još jedna radionica za fakultete iz područja tehničkih i prirodnih znanosti,
  • jedna za fakultete iz područja biotehničkih znanosti te biomedicine i zdravstva,
  • jedna za područje društvenih i humanističkih znanosti te akademije.

Broj sudionika ograničen je na 25 osoba, stoga Vas molimo da se što prije prijavite za sudjelovanje na radionici. U slučaju nemogućnosti dolaska molimo da nas o tome obavijestite kako bi druge osobe mogle prisustvovati radionici. Rok za prijavu je ponedjeljak 17. veljače 2014. Sudjelovanje se ne naplaćuje.

Program:
Program_upravljanjeIV1

Ukoliko imate dodatnih pitanja možete kontaktirati kolegicu Ivu Radočaj Novak na irnovak@unizg.hr ili na mob: 099 4698177.

Prikaz veće karte