13 Pro

Službeno predstavljanje EIT Climate-KIC Hub Hrvatska

Četvrtak 13. prosinca 2018. u 11 sati
Aula Sveučilišta u Zagrebu
Trg Republike Hrvatske 14, Zagreb

Program službenog predstavljanja EIT Climate-KIC Hub Hrvatska
Prijavu potražite na dnu stranice.

U auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu u četvrtak 13. prosinca 2018. u 11 sati održati će se službeno predstavljanje EIT Climate-KIC Hub Hrvatska. Riječ je o konzorciju kojeg čini osam organizacija (Zagrebački inovacijski centar, Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske, Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Geotehnički fakultet Varaždin Sveučilišta u Zagrebu, Terra Hub, Zelena energetska zadruga, Mreža znanja i Impact Hub Zagreb), čiji je glavni cilj promicati i uspostaviti gospodarstvo koje je svjesno svih učinaka i izazova klimatskih promjena te odgovorno djeluje i radi na inovativnim rješenjima, posluje i gradi sustavne promjene u ekosustavu, koji uključuje sve sektore i razine društva.

EIT Climate-KIC Hub Hrvatska je kontakt-točka za organizacije iz svih sektora: poduzetničkoga i gospodarskoga, gradova i javnoga sektora, visokoga školstva, sveučilišta i istraživačkih centara, te će pružati potporu u dijeljenu znanja i iskustava, integriranju različitih znanja i ubrzanju puta inovativnih rješenja iz laboratorija prema tržištu.

Climate-KIC Hub dio je Regionalne inovacijske sheme (EIT RIS) Europskoga instituta za inovacije i tehnologiju (European Institute of Innovation and Technology Regional Innovation Scheme, EIT RIS).

EIT Climate-KIC europska je mreža organizacija znanja i inovacija koje rade na akceleraciji tranzicije prema naprednom, inkluzivnom društvu, otpornom na klimatske promjene, temeljenom na cirkularnoj ekonomiji i gospodarstvu bez emisija ugljika. To je najveća mreža javno-privatnoga partnerstva s više od 300 organizacija – sveučilišta, istraživačkih instituta, gradova, regija, tvrtki, nevladinih i drugih organizacija koje rade na inovativnim rješenjima kako bi se smanjile emisije ugljika.

Rok za prijavu: 11. prosinca 2018. godine do 12 sati.

Za sve dodatne informacije obratite se na e-mail apivac@unizg.hr.

30              19

Prijavite se za sudjelovanje: