07 Tra

Sveučilište u Zagrebu organizira informativni dan za studente

Sveučilište u Zagrebu u utorak 7. travnja 2015. u 14 sati organizira informativni dan – Nove mogućnosti zapošljavanja za studente.

Informativni dan održat će se u Velikoj predavaonici Rudarsko-geološko-naftnoga fakulteta i Prehrambeno-biotehnološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Pierottijeva 6, Zagreb).

U sklopu programa informativnoga dana studentima Sveučilišta u Zagrebu bit će predstavljena dva zanimljiva projekta: program ambasadora EU karijera i projekt Maraton.

Program informativnog dana započet će uvodnim obraćanjem rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa, nakon čega će mogućnosti zapošljavanja i stažiranja u institucijama EU-astudentima predstaviti Tina Krznarić, ambasadorica EU-karijera na Sveučilištu u Zagrebu, i Marko Šamšalović, EU Careers Staff Ambassador, koji je trenutačno zaposlen u Glavnoj upravi za oporezivanje i carinsku uniju.

Na skupu će uslijediti rasprava, nakon čega će voditeljica Ureda za transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu dr. sc. Vlatka Petrović  studentima predstaviti projekt Maraton online burzu studentskih istraživačkih radova  www.studentsforindustry.eu.

Online burza mjesto je povezivanja inovativno orijentiranih poduzeća i organizacija, studenata i učenika, kao potencijalnih budućih zaposlenika, te istraživača-mentora u visokoobrazovnim institucijama.

Podsjetimo, projekt Maraton provodi se u okviru europske teritorijalne suradnje Slovenija-Hrvatska 2007. – 2013., a sufinancira ga Europski fond za regionalni razvoj te Ured Vlade Republike Slovenije za razvoj i europsku kohezijsku politiku (SVRK).