11 Ožu

Upravljanje intelektualnim vlasništvom u istraživanju i razvoju

Društvene i humanističke znanosti; Umjetničko područje.

Radionica će se održati u srijedu, 11. ožujka 2015.
Mjesto održavanja radionice: Ulica kralja Zvonimira 8, vijećnica 304, III. kat
Broj polaznika: 40
Rok za prijavu: 10.03.2015.
Preuzmite program radionice.

Prijavu potražite na dnu stranice ili kliknite ovdje.

Cilj radionice:

Pravilno upravljanje intelektualnim vlasništvom u ranim fazama istraživanja i razvoja neophodno je kako za kasnije faze istraživanja, tako i za transfer tehnologije i komercijalizaciju nastalih rezultata.

Tko može sudjelovati?

Ciljna skupina ovih radionica su prvenstveno istraživači koji već imaju iskustva u vođenju projekata i upravljanju intelektualnim vlasništvom, kao i pravne službe fakulteta, koje su također uključene u pitanja intelektualnog vlasništva. Zbog specifičnosti pojedinih prava intelektualnog vlasništva te znanstvenih područja, ova radionica bit će organizirana za fakultete iz područja društvenih i humanističkih znanosti te umjetničke akademije.

Predavač:

Doc.dr.sc. Romana Matanovac-Vučković
Romana Matanovac-Vučković je doktorirala na temi intelektualnog vlasništva na Sveučilištu u Zagrebu, Pravni fakultet, gdje je i zaposlena na Katedri za građansko pravo. Od 2005. – 2008. godine obavljala je dužnost zamjenika ravnatelja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo. Kao stručnjak za intelektualno vlasništvo sudjeluje u više projekata u regiji. Savjetuje CIRTT u izradi dokumenata vezanih za intelektualno vlasništvo i drugim pravnim pitanjima u području istraživanja i razvoja i ugovora o komercijalizaciji.

Program:
program_ip4

Ovo je posljednja od ukupno četiri radionice za istraživače o upravljanju intelektualnim vlasništvom u istraživanju i razvoju te transferu tehnologije i komercijalizaciji. Radionica će biti održana u organizaciji Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu u sklopu europskog projekta „BISTEC – Building innovation support through efficient cooperation network“.

Broj sudionika je ograničen, stoga Vas molimo da se što prije prijavite za sudjelovanje na radionici. U slučaju nemogućnosti dolaska molimo da nas o tome obavijestite kako bi druge osobe mogle prisustvovati radionici. Rok za prijavu je utorak, 10. ožujka 2015. Sudjelovanje se ne naplaćuje.

Kontakt osoba za pitanja:
Iva Radočaj Novak
tel: (01) 4698 177
e-mail: irnovak@unizg.hr


Povratak na vrh stranice

Prijavite se za sudjelovanje: