Get Started in Health Innovation – demo dan

Jučer je završio Get started in Health Innovation, program u organizaciji Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije u ulozi EIT Health huba za Hrvatsku i partnera Lean Startup Hrvatska.

Riječ je o programu potpore namijenjenom startup timovima koji žele razvijati inovacije u zdravstvu i u ranoj su fazi razvoja inovacije. Program je trajao 6 mjeseci i bio je interdisciplinarnog karaktera, a timovi su imali prilike naučiti vještine potrebne za stvaranje inovativnog proizvoda

Program je bio podijeljen u dva dijela, prvi je dio programa bio posvećen ispitivanju tržišta za inovaciju koju razvijaju, dok je drugi dio bio usmjeren ka razvoju samog proizvoda te traženju financiranja za njegov izlazak na tržište. Kroz cijeli su ih proces vodili stručnjaci iz zdravstva i poslovnog sektora.

Sedam je timova imalo priliku predstaviti svoje ideje pred Mirnom Marović (VentureXchange) i Vedranom Blagusom (South Central Ventures), investitorima koji su im konstruktivnim savjetima dali podršku za daljnji razvoj.  Čestitamo svim timovima na njihovim uspješnim pitchevima te odličnom komunikacijom pred investitorima.

Hvala svima koji su nam pomogli u realizaciji ovog projekta. Posebno hvala mentorima, članovima žirija kroz različite faze provedbe programa, stručnjacima, Biocentru u čijem smo prostoru održavali edukaciju, timu iz Lean Startup Croatia koji su ušao s nama u jedan ovakav projekt. Ponajviše hvala timovima koji su prepoznali vrijednost ovog projekta i uputili se s nama na šestomjesečno putovanje.
Želimo im sreću u daljnjem razvoju njihovih proizvoda i njihovim inovatorskim karijerama!