06 Lis

i-Days – motivacijski događaj

Kreativan si, imaš puno ideja no ne znaš kako bi ih proveo u djelo, nedostaje ti tehničkog znanja ili imaš tremu?

Prijavi se na treće po redu EIT Health Innovation Dayse (i-Days) te nauči kako doći od ideje do inovacije! I-Days program su razvoja inovacija u zdravstvu, a ciljna su im skupina studenti!

Na i-Daysima ćeš se pridružiti drugim studentima te ćete zajedno, uz budno oko i stručno znanje mentora naći rješenja za aktualne probleme u zdravstvu.

Zbog epidemioloških prilika ovogodišnji će se i-Daysi održati online, a sastojat će se od motivacijskog događaja koji će se održati 18. listopada od 14.00 do 16.00 sati i natjecanja koje će trajati četiri dana i održat će se od 25. do 29. listopada.

Motivacijski događaj

Na motivacijskom događaju imat ćeš prilike čuti malo više o temi od vrsnih stručnjaka. Sudjelovanje na ovom događaju nije uvjet za sudjelovanje u drugom dijelu programa – natjecanju.

Studente će motivirati:

Prof. dr. sc. Željka Car – redovita profesorica na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu. Pokrenula je multidisciplinarna istraživanja u području razvoja ICT usluga za osobe sa složenim komunikacijskim potrebama. Voditeljica je znanstvenog Laboratorija za asistivne tehnologije i potpomognutu komunikaciju FER-a i koordinatorica multidisciplinarne Kompetencijske mreže ICT-AAC u okviru koje je razvijeno 50 javno objavljenih web i mobilnih aplikacija za potpomognutu komunikaciju.

Prof. dr. sc. Miroslav Vrankić – redoviti profesor na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci (RiTeh) te osnivač i direktor tvrtke E-Glas. Bavi se razvojem asistivnih tehnologija koje osobama s invaliditetom olakšavaju svakodnevicu. Neke od njih su sustav Servus koji omogućava upravljanje kućom pomoću govora i Serwantess komunikator koji osobama koje nisu u mogućnosti govoriti omogućava komunikaciju pogledom. Tvrtka E-Glas nedavno je razvila i prvu hrvatsku logopedsku aplikaciju Kokolingo koja pomaže djeci vrtićke i rane školske dobi u ispravljanju izgovora glasova. Profesor Vrankić je zajedno s timom s RiTeh-a razvio BCI (engl. brain-computer interface) komunikator koji precizno čita EEG signale mozga pomoću kojih osobe koje su „zaključane u tijelu“ i uopće ne mogu upravljati svojim tijelom mogu davati odgovore na jednostavna da/ne pitanja.

Natjecanje

Natjecanje će svojim formatom biti slično hackatonu. Ovo je natjecanje idealna prilika za studente koji žele naučiti sve korake u procesu stvaranja inovacija! Tu ćeš naučiti sve od toga kako prepoznati problem, kako pristupiti rješavanju i od početnog problema stvoriti inovaciju, kako tu inovaciju predstaviti investitorima te kako od inovacije stvoriti uspješni poslovni model. Tema ovogodišnjih i-Daysa je “Zdravstvenim inovacijama do inkluzivnog društva!“

Vaša rješenja ocjenjivat će stručni žiri, a tri najbolja tima očekuju vrijedne nagrade. Pobjednički će tim biti nagrađen i sudjelovanjem na Winners’ Eventu koji će se održati 27. studenog online gdje će se natjecati protiv pobjedničkih timova iz drugih država. Također, dobit će podršku za daljnji razvoj svojih ideja te mogućnost uključivanja u EIT Health mrežu.

Za motivacijski događaj možeš se prijaviti ovdje: https://bit.ly/i-Days_Motivacijski_događaj

Prijave za natjecanje koje će se održati krajem listopada su već otvorene, prijaviti se možete ovdje: https://bit.ly/i-Days-2021

Više informacija o natjecanju očekujte uskoro, a kako nam je bilo prošle godine pogledajte ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=AYB_LEQoxGU