27 Stu

Ideje koje mijenjaju život – EIT Health Innovation Days 2020 demo dan! Prijavite se!

Vjerojatno ne postoji trenutak u novijoj povijesti u kojem su inovacije u zdravstvu važnije nego sada. Istovremeno smo postali svjesni koliko su tehnološke inovacije značajne za sveopće unapređenje kvalitete zdravstvene zaštite. Realizacija takvih ideja u tržišno spremne proizvode i usluge, misija je EIT Health zajednice znanja i inovacija kako bi stanovnicima Europe omogućili duži i zdraviji život.

Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije, Sveučilišta u Zagrebu u ulozi EIT Health Huba za Hrvatsku kroz povezivanje edukacije, istraživanja i poslovanja, potiče razvoj zdravstvenih inovacija u Hrvatskoj.

Nedavno završeni EIT Health Innovation Days 2020 Zagreb jedan je od programa EIT Health Huba Hrvatska s ciljem inspiracije i motivacije studenata svih disciplina da se uključe u razvoj ideja koje mijenjaju život – inovacija u zdravstvu.

Kao rezultat izazova studentskog natjecanja “Kako bismo mogli potaknuti zdraviji način življenja u raznim dobnim skupinama” nastala su tri vrlo atraktivna inovativna projekta u području fizičkog zdravlja, mentalnog zdravlja i zdrave prehrane.

U želji da ova tri najuspješnija inovativna projekta s Innovation Days-a podijelimo sa zajednicom održati ćemo EIT Health Innovation Days demo dan online 10. prosinca u 14h.  Ovo događanje namijenjeno je za sve djelatnike zdravstvenog sustava, istraživače i inovatore u zdravstvu, predstavnike javnih tijela zdravstvenog sustava, farmaceutskih kompanija i sve članove inovacijskog ekosustava u Hrvatskoj.

Na ovom kratkom online eventu dobiti ćete i osnovne informacije o EIT Health zajednici i njenim programima za podršku razvoju inovacija i poslovanja.

Program EIT Health Innovation Days demo dana:

U moderiranoj raspravi nakon prezentacija inovativnih projekata svi sudionici imat će priliku postaviti pitanja i podijeliti svoje komentare o projektima. Raspravi će svoj poseban doprinos dati sudionici panela i stručnjaci iz povezanih područja:

Sonia Zivkovic ekspertica je u području obrazovanja sa svjetskim iskustvom izrade i primjene edukativnih programa za razne namjene, poduzetnica i konzultantica. Velik dio života i rada provela je u Buenos Airesu gdje je i rođena, vodila je obrazovnu instituciju u Šangaju, a danas djeluje kao osnivačica Pana Wakke Productions i Soulful Consulting te u Hrvatskoj boravi od 2016. godine.

Luka Lovošević ima 15 godina iskustva u IT-u, primijenjeno znanje iz područja razvoja aplikacija, poslovne inteligencije, strojnog učenja i umjetne inteligencije, obrade velikih podataka (big data) i Internet of Things; rad na projektima u EMEA regiji prvenstveno u području proizvodnih industrija, logistike i energetike, s klijentima poput Maersk Line, Volvo Group, Siemens Gamesa, Heineken, British Telecom, ABB, itd. Radi kao arhitekt rješenja za područje Azure i AI u Microsoftu.

Vlatka Petrović, voditeljica je Ureda za transfer tehnologije na Sveučilištu u Zagrebu, a u području transfera tehnologije i komercijalizacije rezultata istraživanja aktivna je od 2008. godine.  Surađuje s istraživačkim skupinama iz različitih disciplina u procjeni komercijalnog potencijala novih tehnologija, planiranju  komercijalizacije i zaštite intelektualnog vlasništva, pronalasku partnera za komercijalizaciju i pregovorima o suradnji. Prije prelaska u transfer tehnologije doktorirala je u području evolucije genoma na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Filip Šuligoj diplomirao je strojarstvo (2009.) i doktorirao u području robotike i automatizacije (2018.) na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. U ožujku 2020. pridružio se Laboratoriju za kiruršku robotiku Sveučilišta u Twenteu u Nizozemskoj, a istraživački mu interesi uključuju medicinsku robotiku, strojni vid s naglaskom na analizu medicinskih slika i metode umjetne inteligencije.

Raspravu će moderirati Filip Stipančić, jedan od osnivača inovacijske organizacije Lean Startup Hrvatska.

Trajanje događanja je 1h i 30 minuta.

Prijaviti se možete besplatno na sljedećem linku: www.bit.ly/DemoDan

Priloženi dokumenti