25 Srp

kENUP – Povezivanje malih i srednjih poduzeća iz Hrvatske s instrumentima Europske investicijske banke namijenjenima financiranju inovacija

Zaklada kENUP (https://www.kenup.eu/), koja je dijelom europske mreže inovatora u području zdravstva pod nazivom „EIT Health“ (https://www.eithealth.eu/), promiče inovacije bazirane na istraživanju i usmjerene na javnu i društvenu dobrobit. Posebno joj je stalo do toga da europske tvrtke posvećene inovacijama u području zdravstva steknu vodeće pozicije na svjetskom tržištu.

kENUP je nedavno, uz potporu Europske investicijske banke, pokrenuo projekt u kojemu želi okupiti visoko inovativna poduzeća koja se bave problematikom zdravstva i podataka te razvijaju platformske tehnologije kojima nastoje zauzeti značajnu poziciju na europskom i svjetskom tržištu. Zaklada kENUP ima već značajno iskustvo pružanja podrške u pripremi projekata u tom polju.

U ovom slučaju radi se o načinu financiranja pod nazivom „venture debt“, koji nudi Europska investicijska banka (https://www.eib.org/…/produc…/lending/venture-debt/index.htm).

Ako ste organizacija ili tvrtka posvećena inovacijama, ako trebate financijsku podršku kako biste se uvrstili među europske tržišne lidere u području inovacija i ako ste zainteresirani za financiranje od strane Europske investicijske banke, onda se trebate uključiti u ovaj projekt!

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje u ovom projektu, javite se Centru za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije – CIRTT (vpetrov@unizg.hr), kako bismo vas povezali sa Zakladom kENUP i Europskom investicijskom bankom.