EIT Climate-KIC RIS Hub Croatia

Sveučilište u Zagrebu dio je konzorcija od 7 organizacija koje zajedno čine EIT Climate-KIC Hub u Hrvatskoj. Climate-KIC Hub dio je Regionalne inovacijske sheme (EIT RIS) Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (European Institute of Innovation and Technology Regional Innovation Scheme, EIT RIS).

EIT RIS radi na akceleraciji klimatskih inovacija u Europi te pomaže i posreduje u povezivanju postojećih hubova za inovacije u 12 država središnje, istočne i južne Europe. Na taj način osigurava pan-europski doseg te jača i potiče kapacitete za inovacije preko čitavog kontinenta.

Misija EIT Climate-KICa je oformiti, inspirirati i pružiti podršku dinamičnoj zajednici usmjerenoj na izgradnju zero-carbon ekonomije te društva otpornog na klimatske promjene.

Zajednica Climate KIC zastupljena je kroz ko-lokacijske centre ili ”tvornice inovacija” te kroz regionalne inovacijske zajednice, a do današnjeg dana cijela Climate-KIC zajednica broji preko 190 partnera različitih profila iz cijele Europe.

EIT Climate-KIC Hub u Hrvatskoj pokrenut je 2018. godine i čini ga konzorcij od 7 organizacija: Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA), Terra Hub Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Zelena energetska zadruga, Geotehnički fakultet Varaždin Sveučilišta u Zagrebu, Zagrebački inovacijski centar i Mreža znanja.

Cilj konzorcija je promovirati i uspostaviti gospodarstvo koje je svjesno svih učinaka i izazova klimatskih promjena te odgovorno djeluje i radi na inovativnim rješenjima, posluje i gradi sustavne promjene u ekosustavu koji uključuje sve sektore i razine društva.

EIT Climate-KIC Hub u Hrvatskoj je kontakt točka za organizacije iz svih sektora – poduzetničkog i gospodarskog, gradova i javnog sektora, visokog školstva, sveučilišta i istraživačkih centara te će pružati podršku u dijeljenu znanja i iskustava, integriranju različitih znanja i ubrzanju puta inovativnih rješenja iz laboratorija prema tržištu.

Kontakti:

Vijesti vezane za EIT Climate-KIC RIS možete pratiti ovdje: http://cirtt.unizg.hr/vijesti/

Mrežna stranica EIT Climate-KIC RIS Hub Croatia: https://terrahub.eu/portfolio/eit-climate-kic-ris-croatia-hub/

Adresa e-pošte Huba: eitris@climate-kic.org

Korisne poveznice:

EIT mrežna stranica: https://eit.europa.eu

EIT na Vašem jeziku: https://eit.europa.eu/in-your-language

EIT Climate-KIC RIS: https://www.climate-kic.org/our-community/our-partners/eit-ris/

EIT Regional Innovation Scheme: https://eit.europa.eu/our-activities/outreach/eit-regional-innovation-scheme-ris+

Lokalna inovacijska zajednica i druge korisne poveznice: http://cirtt.unizg.hr/korisno/poveznice/