18 Lip

Objavljeno 15 dobitnika EIT Health RIS Innovation Calla! – hrvatski tim je među njima!

Objavljeno je 15 dobitnika EIT Health Ris Innovation Calla, među kojima je i hrvatski tim koji razvija 3D navigacijski sustav za pomoć pri operacijama. Svi timovi osvojili su novčanu potporu od 75 000 eura za daljnji razvoj svog proizvoda.

„Cilj nam je poticati novu generaciju inovatora i podržati osnivanje novih poduzeća koja se bave zdravstvom. Za nas je ovo više od samog finaciranja. Mi tražimo i unaprjeđujemo najbolje lokalne  istraživače za izgradnju konzorcija, uključujući i ostale igrače iz poslovne ili akademske zajednice. Dugoročno gledano, oni mogu postići razinu zrelosti koja će im omogućiti da unovče svoje inovacije ili povećaju svoje poslovanje“ – rekla je Mónika Tóth, voditeljica programa EIT Health InnoStars RIS.

Hrvatski tim osmislio je 3D virtualni navigacijski uređaj s dubinskom stereo kamerom visoke rezolucije koju kirurg kontrolira s pokretima prstiju pomoću koje dobiva direktan uvid i orijentaciju u prostoru prilikom operacije. Projekt ravijaju Rochester Institue of Technology, tvrtka Bitmedix i Sveučilište u Zagrebu.

 Originalnu vijest možete pronaći na sljedećem linku:

https://eithealth.eu/news-article/innostars-sheds-light-on-15-new-promising-healthcare-consortia-in-emerging-europe/

https://www.facebook.com/EITHealthInnoStars/videos/1373863992822711/