11 Stu

Otvorene su prijave za EIT Health Inovacijski izazov – Snaga podataka u farmaceutskoj industriji

EIT Health Inovacijski izazov – Snaga podataka u farmaceutskoj industriji je natjecanje koje će vam omogućiti sudjelovanje u stvaranju rješenja koja odgovaraju potrebama industrije. Natjecanje organizira Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu u ulozi EIT Health Huba za Hrvatsku i Farmaceutsko – biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

U sklopu višednevnog događaja uz mentorstvo stručnjaka bit ćete u mogućnosti saznati o intenzivnijoj primjeni znanosti o podatcima i povezanih tehnologija u farmaceutskoj industriji, povezati se s kolegama iz različitih disciplina i timski istražiti tehnološke i tržišne mogućnosti. Naučit ćete kako prepoznati problem, pristupiti njegovom rješavanju, kako rješenje prezentirati poslovnim partnerima te uz korisne povratne informacije započeti put ka stvaranju tržišno uspješnih inovacija u suradnji s farmaceutskom industrijom.

Sudjelovanjem u izazovu dobit ćete odgovore na sljedeća pitanja:

  1. Kako možemo pomoći pružateljima usluga da prikupljaju, objedinjuju i održavaju vrijedne povijesne i stvarne podatke o pacijentima kako bi pružili bolju zdravstvenu skrb?
  2. Kako možemo poboljšati kvalitetu odluka temeljem prikupljenih podataka?
  3. Kako možemo iz poveznica fizičkog i digitalnog svijeta stvoriti vrijedne podatke?

 

Kome je natjecanje namijenjeno?

EIT Health Inovacijski Izazov namijenjen je studentima, doktorandima, postdoktorskim istraživačima i profesionalcima na početku karijere koji kroz natjecanje imaju priliku okušati svoje talente i povezati se s ostalim dionicima u industriji.

Dobrodošli su sudionici iz svih područja s interesom za temu podataka u farmaceutskoj industriji.

Studenti završnih godina s prethodnim iskustvom u istraživanju su također dobrodošli sudjelovati i time nadograditi iskustvo, potaknuti kreativnost i umrežavati se.

O natjecanju

Natjecanje će se odvijati od 29. studenoga do 3. prosinca. Prvi dan i finale natjecanja bit će organizirani uživo na lokaciji BICRO BIOCentar, Borongajska cesta 83 H, Zagreb. Ostatak natjecanja bit će organiziran online, a ovisno o razvoju COVID-19 situacije, moguć je i prelazak na isključivo online opciju. Program natjecanja možete saznati ovdje: https://innovation.pharma.hr/program-natjecanja/

Na natjecanje se mogu prijaviti pojedinci i unaprijed formirani timovi. Unaprijed definirani timovi dobrodošli su predati zajedničku prijavu. Ako se prijavljujete kao pojedinac, prvi ćemo Vas dan natjecanja povezati u timove.  U nastavku natjecanja sudjelujete u timovima od 2 do 5 članova, te zajednički pronalazite rješenje i pripremate predstavljanje.

Kroz natjecanje, osim s kolegama u timu, surađivat ćete s predavačima, trenerima i mentorima koji će vam pomoći u napretku kroz program, ali i kako pristupiti pojedinim pitanjima kao što je identifikacija problema i uzroka, njegovo rješavanje, komercijalizacija i predstavljanje vizije drugima.

Nagrade

Vaša rješenja ocjenjivat će stručni žiri, a osim prilike za predstavljanje vaših rezultata industriji i akademskoj zajednici, članove najuspješnijeg tima očekuje i nagrada – poklon bonovi za informatičku opremu/elektroniku u vrijednosti od 1.500 KN po članici/članu.

Rok za prijavu je 26. studenoga, a planirani broj sudionika natjecanja je 30, prijavite se što ranije!

Prijave se vrše putem poveznice: https://innovation.pharma.hr/prijava/