26 Sij

Otvorene su prijave za EIT Health Wild Card 2022 program

Wild Card program je EIT Health zajednice znanja i inovacija lansiran 2017. godine s ciljem da stvori nove poslovne pothvate te identificira i riješi najveće izazove i probleme u europskom zdravstvu. Wild Card program privlači inovacijske talente i mentorira buduće poduzetnike investirajući svake godine do 1.5 milijuna eura u dva poslovna pothvata koji najviše obećavaju.

Da bi osvojili to financiranje vaš pothvat mora odgovarati fokus-područjima ovogodišnjeg Wild Carda, a to su: „Early detection of Cancer“ i „Mental Health“.

Program je namijenjen kliničkim praktičarima, istraživačima, inženjerima, poduzetnicima, znanstvenicima, data analitičarima, poslovnim analitičarima i drugim osobama poduzetnog duha. Prijaviti se mogu pojedinci, timovi i start-up tvrtke.

Program će se organizirati kombinirano, dio programa bit će online, dio uživo, a sastoji se od tri djela. Prvi će dio programa biti posvećen edukaciji. Uz stručno mentoriranje timovi će razviti poslovni plan i ptich da bi osigurali mjesto u drugom krugu programa. Drugi je dio programa 9 tjedana dugačka intenzivna edukacija koju će predvoditi stručnjaci iz industrije, a timovi će imati prilike dalje raditi na svojem poslovnom planu te naučiti kako validirati rješenja. Na kraju programa slijedi završni pitch koji će se održati krajem listopada, a maksimalno će dva tima moći osvojiti dvogodišnju EIT Health potporu i investiciju u vrijednosti od 1 500 000 eura po timu za pokretanje i razvoj poslovanja zasnovanoga na predloženom rješenju.

Prijave su otvorene do 14. ožujka 2022. u 23.59 po srednjoeuropskom vremenu, a prijaviti se možete ovdje: https://eithealth.eu-1.smartsimple.eu/s_Login.jsp

Sve kriterije i detaljni hodogram programa pogledajte u dokumentu programa: https://wildcard.eithealth.eu/wp-content/uploads/2021/12/Call-for-applications-2022-Wild-Card-Programme-2.pdf

Više saznajte na: https://wildcard.eithealth.eu