17 Srp

Podsjetnik! Danas je deadline za EIT Health RIS Innovation Training! Prijavite se!

EIT Health RIS Innovation Training namijenjen je svima koji imaju poduzetnički duh, razvijaju inovativne ideje u polju zdravstva, žele naučiti više o inovacijama, vrednovanju proizvoda i poslovnim modelima te kako prezentirati vlastita rješenja i plasirati ih na tržište.

Teme kojima se bavi trening:

– intelektualno vlasništvo i strategije za regulaciju, GDPR propisi

– komercijalna strategija i analiza dionika

– validacija: identificiranje potreba s fokusom na ishodima

– prikupljanje sredstava: prezentacija (pitching) u online i offline uvjetima.

Ciljevi RIS Innovation Traininga su:

– pružiti podršku prijaviteljima u realizaciji prvih koraka prema tržištu te skratiti period plasiranja inovativnih proizvoda i usluga na tržište,

– pružiti pomoć u snalaženju na kompleksnom terenu zdravstvenih rješenja i omogućiti bolje razumijevanje tipova inovacija,

– verificirati potrebe/koristi proizvoda/usluga za korisnike/kupce/platitelje/partnere,

– povećati mogućnost privlačenja investicija i/ili financiranja prezentiranjem dobro definiranog prijedloga.

RIS Innovation Training namijenjen je mikro poduzećima i malim poduzećima, istraživačkim i obrazovnim institucijama, spin-off tvrtkama i start-up tvrtkama koje već imaju inovaciju/proizvod/rješenje te zadovoljavaju CIMIT Maturity Level 1:

https://cimit.org/documents/173804/228699/Navigating+the+HealthTech+Innovation+Cycle.pdf/2257c90b-d90b-3b78-6dc9-745db401fbc6?version=1.0

Programski paket uključuje sljedeće:

– tri sata interaktivnog treninga koji pokriva problematiku inovacijskog puta od ideje do tržišta u zdravstvenom sektoru,

– trideset minuta razgovora, evaluiranog od strane ekspertnog panela, o prezentiranju vlastitih rješenja (pitch consultation).

Sudjelovanje u interaktivnom treningu preduvjet je za razgovor s ekspertnim panelom o prezentiranju vlastitih rješenja (pitch consultation).

Termini za sesije namijenjene treningu (od kojih treba izabrati jedan termin):

– 21. srpnja 2020., od 10.00 do 13.00 sati

– 22. srpnja 2020., od 10.00 do 13.00 sati

– 23. srpnja 2020., od 10.00 do 13.00 sati

Program će se izvoditi na daljinu, a u svakom pojedinom terminu bit će prezentiran isti sadržaji nema tematskih modula.

Ako se prijavljujete kao tim/tvrtka, uzmite u obzir da je maksimalan broj sudionika po sesiji 30 sudionika (ili osobnih računala), s tim da se dodatna dva osobna računala (ili tima) mogu priključiti webinaru.

Razgovori o prezentiranju vlastitih rješenja (pitch consultation) bit će organizirani u rujnu 2020., a timovi će biti organizirani u skupine na temelju sadržaja i stupnju razvoja svojih projekata.

Također uzmite u obzir da ćete, ako trenutno raspoloživi termini budu popunjeni, biti stavljeni na listu čekanja i informirani o novim terminima treninga.

Prijaviti se možete na ovoj poveznici: https://eu.eventscloud.com/ereg/newreg.php?eventid=200208190&, a za sva pitanja javite se na e-mail adresu za sva daljnja pitanja innostars.ris@eithealth.eu.