20 Svi

PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVE! Program Pioneers into Practice – prijavite se do 1.6.2020.!

Pioneers into Practice vodeći je program stručnih razmjena EIT Climate-KIC-a fokusiran na problematiku klimatskih promjena, koji se održava već devetu godinu u više od dvadeset zemalja diljem Europe, a od 2019. i u Hrvatskoj. Program se održava od svibnja do studenoga i sastoji se od razmjene u trajanju od četiri do šest tjedana, stručnoga mentorstva i radionica te e-učenja, te uključuje stipendiju u iznosu do 2000 €, koja će biti isplaćena nakon završetka programa.

Program Pioneers into Practice temelji se na interdisciplinarnom pristupu problematici koji sagledava potrebe i potencijalna rješenja iz poslovnoga svijeta, javnoga sektora i znanosti. Polaznicima se putem sustava e-učenja na raspolaganje stavlja niz resursa poput alata, uputa, primjera i predložaka koji će im poslužiti ne samo u provedbi programa nego i u njihovu svakodnevnom radu.

Uvjeti za prijavu:

  • sveučilišna diploma iz područja vezanoga za klimu i klimatske promjene te održivi razvoj ili iz drugoga sličnoga relevantnoga područja
  • barem dvije godine iskustva (rad ili volontiranje) iz relevantnoga područja
  • predanost borbi protiv klimatskih promjena te želja za sudjelovanjem u zajednici stručnjaka sa zajedničkim ciljem
  • mogućnost sudjelovanja u svim aktivnostima programa (razmjena, radionice, e-učenje)
  • napredno poznavanje engleskoga jezika.

Rok za prijave je 1.6.2020.

Više informacija o samom programu i detaljnim uvjetima sudjelovanja te, najvažnije, prijavu za stipendiste i domaćine možete pronaći ovdje:

https://pioneers.climate-kic.org/pip-regions/hr