15 Stu

Rezultati našeg EIT HEALTH INNOVATION DAY u Zagrebu! Pobjednici putuju u Pariz!

8 studentskih timova kreiralo je i prezentiralo svoja rješenja stručnom žiriju, koji je prema standardiziranim kriterijima ocijenilo i odabralo tri najbolja tima.

Prvo mjesto osvojio je tim AS koji je razvio rješenje u obliku aplikacije Dementy koja služi za edukaciju članova obitelji dementnih osoba i podršku volontera.

Tim AS okupio je studentice i studente diplomskih i poslijediplomskih studija MEDICINSKOG, PREHRAMBENO-BIOTEHNOLOŠKOG, EKONOMSKOG i FAKULTETA ELEKTROTEHNIKE I RAČUNARSTVA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU. UPOZNALI SU SE PRIJE POČETKA NATJECANJA, FORMIRALI TIM I OSVOJILI VRIJEDNU NAGRADU : ODLAZAK NA WINNERS EVENT U PARIZ!

U Parizu će imati priliku susresti se s ostalim pobjedničkim timovima sa svih sudjelujućih i-Day sveučilišta te dobiti stručnu podršku za daljnji razvoj svoje ideje.

Svi članovi drugonagrađenog tima osvojili su poklon bonove u vrijednosti 750,00 kuna, a trećeplasirani bonove u vrijednosti 520,00 kn.

Budući da je tema bila vezana uz aktivno i zdravo starenje, posebno smo zahvalni stručnjacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar što su omogućili da u programu našeg iDay sudjeluju i gošće umirovljenice iz domova za starije osobe, te su se svi studenti imali prilike u neposrednoj komunikaciji upoznati s izazovima treće životne dobi.

Hvala svima na sudjelovanju!

Fotografija pobjedničkog tima by: Petar Starčević