Što nudimo

UPRAVLJANJE INTELEKTUALNIM VLASNIŠTVOM

Pravilno uređenje odnosa oko raspolaganja intelektualnim vlasništvom u istraživanjima važan je preduvjet za kasnije iskorištavanje i komercijalizaciju rezultata, a sve češće je i uvjet financijera istraživanja i razvoja.

Isto tako,  poželjno je što ranije provjeriti opcije i već kod pripreme projekata planirati oblik zaštite intelektualnog  vlasništva na način koji  će olakšati komercijalizaciju rezultata.

Istraživačima i sastavnicama Sveučilišta zato pomažemo oko dogovaranja pitanja intelektualnog vlasništva u istraživačkim i razvojnim projektima.

Ukoliko ulazite u kompetitivni projekt, pripremate suradnju s industrijom ili želite angažirati studente i vanjske suradnike na projektu s komercijalnim potencijalom slobodno nas kontaktirajte

intelektualno vlasnistvo u istrazivanju_res-page1

KOMERCIJALIZACIJA INOVACIJE

Istraživačima Sveučilišta pomažemo kod procjene komercijalne vrijednosti i tržišnog pozicioniranja inovacija te plana izlaska na tržište. Također pomažemo kod pretraga stanja tehnike i odabira oblika zaštite intelektualnog vlasništva koji će podržati komercijalizaciju.

U dogovoru s istraživačima i sastavnicama Sveučilišta pripremamo marketinške materijale za tehnologije nastale na Sveučilištu i kontaktiramo potencijalne partnere.

Alternativno, pružamo savjetodavnu pomoć  u uspostavljanju kontakata i pregovorima s industrijom,  te pomoć u pripremi ugovora za komercijalizaciju ili zajednički razvoj tehnologije.

 

EDUKACIJA I USAVRŠAVANJE

Redovito organiziramo predavanja i radionice koje istraživačima, studentima i partnerima iz poslovnog sektora omogućavaju da dobiju informacije i steknu znanja i vještine potrebne za:

 • upravljanje inovacijama
 • pronalazak izvora financiranja i pripremu razvojnih projekata
 • uspostavljanje partnerske suradnje između industrije i istraživača
 • komercijalizaciju rezultata istraživanja
 • upravljanje intelektualnim vlasništvom
 • pokretanje poduzetničkog poduhvata zasnovanog na znanju.

Za obavijesti o novim radionicama i drugim događanjima pratite na nas na stranici Događanja, Facebooku i LinkedInu ili se prijavite za primanje obavijesti…


Ukoliko ste zainteresirani za potrebe Vaše organizacije organiziramo posebne radionice slobodno se za dogovor javite Vlatki Petrović.

 PODUZETNIŠTVO ZASNOVANO NA ZNANJU

Istraživače i studente koje ulaze u pokretanje poslovanja zasnovanog na znanju i tehnologiji nastalim na Sveučilištu savjetujemo oko:

 • razumijevanja odnosa na ciljnom tržištu, razradu poslovnog modela i izlazak na tržište,
 • razvoja i komercijalizacije inovacija (npr. provjera inovativnog koncepta, projektno upravljanje u razvoju tehnologije, financiranje razvoja, uspostavljanje i održavanje suradnji i partnerskih odnosa…),
 • strategije upravljanja intelektualnim vlasništvom,
 • pronalaska suradnika i izgradnju tima,
 • poslovnog planiranja i osiguravanja financija za rast i razvoj poslovanja,
 • uspostavljanja kontakata i umrežavanja u zajednici.

Studentske poduzetničke timove pomažemo i kroz suradnju s našim partnerima, pa tako:

pokretanje poduzetnickog poduhvata_res-page1