05 Pro

Stručni skup „Suradnja sveučilišta i gospodarstva – primjer dobre prakse: tvrtka ALTPRO d.o.o.“

Srijeda 13. prosinca 2017. u 13 sati
Aula Sveučilišta u Zagrebu
Trg Republike Hrvatske 14, Zagreb

Preuzmite Program stručnoga skupa.

U auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu u srijedu 13. prosinca 2017. u 13 sati u okviru tribine Inovacije i transfer tehnologije – poticaj gospodarskog razvoja Hrvatske održat će se stručni skup pod nazivom „Suradnja sveučilišta i gospodarstvo – primjer dobre prakse: tvrtka ALTPRO d.o.o.“ . Riječ je o tribini koju organizira Sveučilište u Zagrebu u suradnji s Vijećem za tehnološki razvoj Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te partnerom Udrugom inovatora Hrvatske.

Stručni skup će započeti pozdravnim govorom rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa.

Nakon pozdravnoga govora uslijedit će uvodno izlaganje direktora tvrtke ALTPRO d.o.o., gospodina Zvonimira Viduke pod nazivom „Inovacijama do globalnog tržišta”. Još jedan primjer dobre prakse prikazat će i prodekan za znanost i vanjsku suradnju Fakulteta prometnih znanosti, prof. dr.sc. Tomislav Josip Mlinarić pod nazivom „Uloga Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu u razvoju inovacija za tržište željezničkih proizvoda i usluga u EU“.

Ovom tribinom želimo, kroz primjer dobre prakse, predstaviti potencijal Sveučilišta u Zagrebu u prijenosu znanja na poslovne subjekte koji žele izaći na tržište sa svojim inovativnim proizvodima te potaknuti i druge zainteresirane da se uključe u partnerski odnos sa Sveučilištem, te da iskoriste potencijal našeg Sveučilišta za svoj razvoj. Tribinu Inovacije i transfer tehnologije – poticaj gospodarskog razvoja Hrvatske moderirat će prof. dr. sc. Miljenko Šimpragaprorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu.

Ljubazno Vas molimo da svoj dolazak potvrdite na e-mail: unizginfo@unizg.hr