27 Ožu

Stručni skup „Suradnja sveučilišta i gospodarstva – primjer dobre prakse: tvrtka Tehnix d.o.o“

Srijeda 11. travnja 2018. u 11 sati
Aula Sveučilišta u Zagrebu
Trg Republike Hrvatske 14, Zagreb

Preuzmite Program stručnoga skupa.

U auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu u srijedu 11. travnja 2017. u 11 sati u okviru tribine Inovacije i transfer tehnologije – poticaj gospodarskog razvoja Hrvatske održat će se stručni skup pod nazivom „Suradnja sveučilišta i gospodarstvo – primjer dobre prakse: tvrtka Tehnix d.o.o.“ . Riječ je o tribini koju Sveučilište u Zagrebu organizira zajedno s Akademijom tehničkih znanosti Hrvatske, u suradnji s Vijećem za tehnološki razvoj Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Stručni skup će započeti pozdravnim govorom rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa, predsjednika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademika Zvonka Kusića, predsjednik Akademije tehničkih znanosti Hrvatske prof. dr. sc. Vladimir Andročec te predstavnika Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Nakon pozdravnoga govora uslijedit će uvodno izlaganje direktora tvrtke Tehnix d.o.o., gospodina Đure Horvata pod nazivom „Primjena novih tehnologija za zaštitu okoliša razvijenih u kompaniji Tehnix i potvrđenih u praksi”. Još jedan primjer dobre prakse prikazat će i prof. dr. sc. Bruno Zelić s Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, pod nazivom „Inovacijski potencijal Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije u razvoju održivih tehnologija“.

Ovom tribinom želimo, kroz primjer dobre prakse, predstaviti potencijal Sveučilišta u Zagrebu u prijenosu znanja na poslovne subjekte koji žele izaći na tržište sa svojim inovativnim proizvodima te potaknuti i druge zainteresirane da se uključe u partnerski odnos sa Sveučilištem, te da iskoriste potencijal našeg Sveučilišta za svoj razvoj. Tribinu Inovacije i transfer tehnologije – poticaj gospodarskog razvoja Hrvatske moderirat će prof. dr. sc. Miljenko Šimpragaprorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu.

Ljubazno Vas molimo da svoj dolazak potvrdite na e-mail: unizginfo@unizg.hr