18 Lis

Sveučilište u Zagrebu na 14. Međunarodnoj izložbi inovacija – ARCA 2016.

Međunarodna izložba inovacija – ARCA 2016. održavat će se od 20. do 22. listopada 2016.(četvrtak, petak i subota) od 10 do 19 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Izložba se održava 14. put, a organizira je Udruga inovatora Hrvatske s ciljem predstavljanja inovacija iz Hrvatske i svijeta, značajnoga broja inovacija koje su rezultat hrvatskoga stvaralaštva pojedinaca i timova u tvrtkama, akademskoj zajednici i javnim institucijama. Posebice su istaknute inovacije koje su rezultat znanja i inventivnosti mladih iz obrazovnoga sustava jer su temelj budućega gospodarskoga razvoja Hrvatske. Pozdravni govor na otvorenju događanja održat će sa Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije, predstavnici vlasti i predstavnici ostalih uvaženih institucija Republike Hrvatske.

U kongresnoj dvorani Knjižnice u četvrtak 20. listopada održat će se forum pod nazivom Inovacije – pokretač razvoja. Prorektor Šimpragasudjeluje na Forumu s temom Uloga Sveučilišta u Zagrebu u komercijalizaciji inovacija nastalih u okruženju R&D (Research and Development).

Program Foruma

 

Međunarodna izložba inovacija ARCA 2016. održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, pod pokroviteljstvom Ministarstva poduzetništva i obrta, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, te u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, Međunarodnom federacijom nacionalnih organizacija inovatora IFIA, Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i drugim partnerima.

Za sudjelovanje na izložbi  Grafički fakultet, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Rudarsko-geološko-naftni fakultet, Metalurški fakultete, Građevinski fakultet, Šumarski fakultet, Fakultet prometnih znanosti, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Geotehnički fakultet i Fakultet elektrotehnike i računarstva.

Jače povezivanje gospodarskih subjekata s akademskom zajednicom, kao i korištenje znanstvene i istraživačke infrastrukture, osnažuju konkurentnost hrvatskoga gospodarstva. Promocija inovacija i inovatorstva putem međunarodnih izložbi i tematskih konferencija bitno pridonosi razvoju inovacijske kulture u tvrtkama i predstavljaju potporu u animiranju zaposlenika za kreativno razmišljanje i stvaranje inovativnih proizvoda i procesa.

Ulaz na izložbu je besplatan.

Više možete pročitati ovdje.