17 Srp

WE Health – osnaživanje žena-poduzetnica u području zdravstvenih inovacija! #EITHealth

Otvorene su prijave za treći modul projekta “WE Health” (Osnaživanje žena-poduzetnica u području zdravstvenih inovacija), koji je besplatan i odvija se od 16. do 18. rujna 2019. u Barceloni (Španjolska).

“We Health” je projekt EIT Health Campusa, koji je namijenjen unapređenju ženskog liderstva u području zdravstvenih inovacija i poduzetništva putem razvijanja sposobnosti prilagođenih ženskim potrebama, i to na taj način da ih se izlaže novim mogućnostima te ih se motivira i podržava u unapređenju njihovog profesionalnog napretka. Incijativa teži podizanju razine svijesti o podzastupljenosti žena među poduzetnicima te stvaranju inovativnih ideja i vrednovanja koja ohrabruju razvoj balansiranije zajednice EIT Health.

Rok za prijavu je 1. rujna 2019.

O PROJEKTU “WE HEALTH”

Projekt “Osnaživanje žena u području zdravstvenih inovacija” (WE Health) strateški je projekt programa EIT Health Campus, koji je pokrenut 2017. godine. Projekt nastoji unaprijediti sudjelovanje žena u zdravstvenim inovacijama i poduzetnikim djelatnostima na taj način što nudi razvijanje sposobnosti prilagođenih ženskim potrebama te motivira i podržava žene u unapređenju njihovih profesionalnih karijera.

Projekt “WE Health” nastoji postići sljedeće ciljeve:

– razvijanje novih aktivnosti i usluga (treniranje i mentoriranje) prilagođenih specifičnim potrebama žena, uzimajući u obzir rezultate naših studija procjene i preglede rodne problematike,
– stvaranje prostora za sve zainteresirane sudionice koje su uključene u žensko poduzetništvo i rasprave o rodnoj problematici, putem stvaranja i ustanovljavanja Mreže žena zdravstvenih inovatorica,
– podizanje razine svijesti o potrebi za stvaranjem više start-upova koje vode žene i za više žena s vodećim ulogama u području zdravstva, putem novih načina komunikacije, alata i sadržaja.

Partneri u projektu su: Poslovna škola IESE (Španjolska), Karolinski institut (Švedska), Tehničko sveučilište u Münchenu (Njemačka), Škola za menadžemt u Grenobleu (Francuska), Medicinsko sveučilište u Lodzu (Poljska), Sveučilište u Barceloni (Španjolska), Zaklada La Caixa (Španjolska) i Glintt S.A. (Portugal).

Više informacija na sljedećem linku: http://we.eithealth.eu/