09 Stu

Završio EIT Health Innovation Days Zagreb 2020. – čestitamo pobjednicima!

U petak je završio zadnji dan EIT Health Innovation Daysa Zagreb u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu kao EIT Health Huba za Hrvatsku. Kroz sva četiri dana sudionici su imali priliku naučiti kako identificirati probleme povezane sa zdravljem ljudi, kako razumjeti svoje korisnike te stvoriti ideju koja će dodati vrijednost njihovim životima, kako od te ideje stvoriti poslovni model i na kraju, kako taj poslovni model prodati kroz uspješan pitch.

Druga polovina zadnjeg dana bila je posvećena pitchevima pred stručnim žirijem. Iako su se svi timovi iskazali, samo je jedan od njih mogao odnijeti pobjedu, a to je bio tim Shift IT! Osmislili su ideju za odličnu i praktičnu Fitness aplikaciju koja bi radila na bazi umjetne inteligencije te sama mogla mijenjati  plan treninga i prehrane korisnika. Drugo je mjesto osvojio tim Powerpuff girls sa svojim kurikulumom o zdravom pristupu odgoju djece u obrazovnom sustavu, a treće je mjesto osvojio tim Placeholder s aplikacijom koja analizirajući facijalne ekspresije prati mentalno zdrave korisnika dok posjećuju različite društvene mreže.

Prva tri osvojila su vrijedne nagrade, poklon bonove u svijetu medija i mentoriranje od strane Lean Startup tima, a svi će timovi dobiti priliku pristupiti EIT Health Alumni mreži i dalje razvijati svoj inovacijski potencijal.

Čestitke svim timova na odličnim idejama i prezentacijama!