Search
Close this search box.

Vijesti

i-Days 2024

Studentski inovacijski dan(i-Day)!

Kreativan si student, imaš puno ideja no ne znaš kako bi ih proveo u djelo, nedostaje ti tehničkog znanja, imaš tremu?

Prijavi se na šest po redu EIT Health i-Days na kojem ćeš se pridružiti studentima iz različitih područja te ćete zajedno, uz motivaciju i stručno znanje mentora, naći rješenja nekih zdravstvenih izazova.

Izazove će predstaviti vrhunskih stručnjaci i znanstvenici, a mentori će vas upoznati s praktičnim alatima za za stvaranje inovacija, pristupom rješavanju izazova (design thinking metodologija) i predstavljanje ideja (pitching).

Partneri programa

Ove godine program su podržale tvrtke Medtronic i Novartis, a svaka od njih će predstaviti svoj izazov s kojim se suočavaju u svakodnevnom radu.

Medtronic je healthtech tvrtka koja već više od 75 godina nastoji kroz inovacije smanjiti bol, transfomirati zdravlje i kvalitetu života svih ljudi.

Novartis je farmaceutska kompanija koja u svom radu stavlja naglasak na inovacije s ciljem da pacijentima, zdravstvenim profesionalcima i društvu općenito pomogne nositi se s teškim bolestima, a njihovi lijekovi stižu do preko 250 milijuna ljudi diljem svijeta.

Natjecanje i nagrade

Kreirat ćemo multidisciplinarne timove koji će iznositi svoje ideje i rješenja, a ocjenjivat će ih komisija stručnjaka, koja koristi standardizirane kriterije bodovanja. Tri najbolja tima očekuju vrijedne nagrade. Pobjednički će tim biti nagrađen i sudjelovanjem na međunarodnoj inačici natjecanja koja će se održati u Budimpešti i naziva se Winners’ Event, gdje će se natjecati s pobjedničkim timovima iz drugih država. Također, dobit će podršku za daljnji razvoj svojih ideja te mogućnost uključivanja u EIT Health mrežu.

Prijavi se ako:

  • te zanimaju inovacije i želiš naučiti proces kojim jedna ideja postaje inovacija
  • želiš naučiti više o prodajnom prezentiranju ideja pred publikom
  • želiš riješiti aktualne probleme koji muče zdravstvo
  • želiš biti dio pobjedničkom tima koji će putovati u Budimpeštu

Kome je namijenjeno?

Za sve studente preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija koje zanimaju inovacije u zdravstvu. Ne trebaju ti nikakve posebne vještine ili prethodno iskustvo u inovacijama, poduzetništvu ili zdravstvu. Nema akademskih zahtjeva i studenti svih disciplina i studija u dobrodošli su pridružiti se!

Kad?   

25. listopada 2024. 13.00 – 17.00

26. listopada 2024. 09.00 – 17.00

Gdje?  

Sveučilište u Zagrebu; Radoslava Cimermana 88, Zagreb

Kako je to izgledalo prošle godine pogledaj ovdje: https://youtu.be/_mnMQ9Z-ZrY

Prijave za natjecanje su već otvorene, prijaviti se možeš ovdje: https://bit.ly/i-Days_registracije

Prijavi se kao „Individual Student“ i nakon što ti računa ktiviran odi na „Pogrammes anad Opportunities“, nađi na popisu i-Days Zagreb i izaberi opcija „Apply Now“.

Više informacija o natjecanju očekuj i na našim mrežnim stranicama i društvenim mrežama i EIT Health organizacije: https://eithealth.eu/programmes/i-days/

Pitanja nam pošalji na iday@unizg.hr

Pridruži nam se, provedi kreativan dan, i možda baš ti budeš dio pobjedničkog tima!