Search
Close this search box.

i-Days

Što je
i-Days?

Dan inovacija u području zdravlja je uzbudljiv događaj pun kreativnosti, suradnje i inovativnih rješenja. To je radionica na kojoj studenti mogu naučiti da inovacije pokreću svijet, pokreću gospodarstvo i podižu kvalitetu našega života. To je radionica za stjecanje mekih vještina kao što su konstruktivna rasprava, timski rad i komunikacija. To je radionica pozitivne energije i zabave. 

Inovacijski dan organizira Sveučilište u Zagrebu u okviru EIT Health Innovation Days (i-Days) programa. Ovaj program je inicijativa EIT Health zajednice znanja i inovacija koja se provedi na preko 30 lokacija u Europi. I Sveučilište u Zagrebu se priključuje društvu najboljih europskih sveučilišta, a sve s ciljem promocije inovacija u području zdravlja, zdravstvene skrbi i zdravstvenog sustava. 

Kako izgleda program?

Studenti sa svih sastavnica podijeljeni su na multidisciplinarne timove kojima je zadatak pronaći najbolje rješenje za jedan od dvaju unaprijed definiranih izazova. 

Kroz proces stvaranja inovativnog rješenja, od ideje do proizvoda ili usluge, vode ih iskusni mentori, koji studentima pružaju znanja i vještine potrebne za razvoj ideje prema metodologiji strukturiranoga razmišljanja (eng. Design Thinking). 

Inovativno rješenje se prezentira pred stručnim povjerenstvom, stoga je u programu i neizostavan trening kako predstaviti poslovnu ideju prodajnim prezentiranjem (eng. pitch). Uspješan završetak programa obilježi se malom proslavom. 

Što studenti dobivaju?

  • Priliku da razviju nešto novo, novi inovativni zdravstveni proizvod ili uslugu  
  • Poticaj za stvaranje vlastite tvrtke 
  • Steknu znanja o alatima za inovacije: metodologija strukturiranoga razmišljanja (eng. Design Thinking) te predstavljanje poslovne ideje prodajnim prezentiranjem (eng. pitch)
  • Umreženje s predstavnicima pacijenata, javnog sektora i industrije, te kolegama iz raznih studijskih programa 
  • Obogaćen životopis. Sudionici dobivaju EIT Health Certificate 
  • Vrijedne nagrade, među kojima je i sudjelovanje na europsko natjecanje studenata (Winner’s Event) 

Kako je bilo prijašnjih godina?

Više informacija možete dobiti na e mail: idays@unizg.hr
Ne propustite i-Days 2023.
I-Days 2023. održat će se 25. i 26. listopada. Prijavite se ovdje:

https://bit.ly/i-Days_prijave_Zagreb