Search
Close this search box.

Vijesti

Leaders – Women Innovators in Manufacturing

Natjecanje  EIT Manufacturing zajednice znanja i inovacija namijenjeno svim ženama inovatoricama iz EIT RIS zemalja među kojima je i Hrvatska, koje imaju vodeću ulogu u razvijanju rješenja i inicijativa, a njihov je rad značajno utjecao na inovacijski ekosustav pretvaranjem ideja u nove i napredne proizvode i usluge za dobrobit ljudi i planeta.

  • 60 natjecateljica bit će izabrane i dobit će online trening usmjeren na predstavljanje vlastitog rada
  • 6 će natjecateljica biti izabrane za sudjelovanje u velikom finalu
  • tri će najbolje osvojiti novčane nagrade od 10.000 za prvo, 7.500 za drugo i 5.000 eura za treće mjesto, te će njihove ideje dobiti vidljivost u široj inovacijskoj zajednici proizvodne industrije!

Sve prijave moraju odgovarati jednom od 4 fokus područja EIT Manufacturing zajednice znanja i inovacija:

  • Fleksibilni proizvodni sustavi za konkurentnu proizvodnju. Tehnologije u nastajanju omogućuju gotovo neograničenu fleksibilnost u dizajnu i proizvodnji proizvoda, omogućujući potpunu prilagodbu.
  • Sustavi niskog utjecaja na okoliš i cirkularna ekonomija za zelenu proizvodnju. Korištenje novih tehnologija za smanjenje upotrebe resursa, energije i materijala u proizvodnim sustavima koje omogućuju nove, cirkularne poslovne modele.
  • Digitalna i suradnička rješenja za inovativne proizvodne ekosustave. Suradnja i poslovanje na digitalnim platformama i mrežama vrijednosti koje omogućuje tvrtkama stvaranje novih i visoko učinkovitih lanaca vrijednosti.
  • Suradnja čovjeka i stroja za društveno održivu proizvodnju. Pametno korištenje automatizacije i robota koje omogućuje inovativna radna mjesta, fleksibilnu proizvodnju i održiv ljudski rad.

Prijave su otvorene do 18. srpnja 2023., a poveznicu za prijave kao i sve druge informacije možete pronaći ovdje: https://www.eitmanufacturing.eu/calls/leaders-2023-call/

Sa svim pitanjima javite se EIT Manufacturing Hub Croatia timu:

dr. sc. Maja Trstenjak – maja.trstenjak@fsb.hr

doc. dr. sc. Miro Hegedić – mhegedic@fsb.hr