Search
Close this search box.

Vijesti

Slevita – službeni partner Forward to Health Innovation programa

Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu (EIT Health Hub Hrvatska) i Smion već treću godinu zaredom zajedno podupiru inovatore u zdravstvu da svoje ideje pretoče u učinkovita rješenja koja adresiraju nezadovoljene zdravstvene potrebe i poboljšavaju ishode za pacijente. 

Program je organiziran u dva dijela: prva je faza usmjerena na validaciju tržišne prilike i dokazivanje usklađenosti problema i rješenja te je završila održavanjem Mid-term demo dana, dok druga faza priprema tim za osiguranje financiranja i put prema tržištu. Na internom demo danu, predstavnica Selvite Adrijana Vinter, predstavila je tvrtku u iznimno pozitivnom svjetlu i timovima programa pružila primjer iznimnog poslovanja i velikih ambicija unutar zdravstvenog sektora. 

Selvita i strast prema kreiranju lijekova

“Pretklinički dio razvoja lijekova je kao Rubikova kocka – uvijek ideš naprijed-natrag, naprijed-natrag i ponavljaš.”

forward to health innovation rubikova kocka

Selvita, jedna od najvećih farmaceutskih tvrtki u istraživanju i razvoju inovativnih terapija, sama je započela sa samo 20 zaposlenika! Ova suradnja nastavak je i proširivanje višegodišnje podrške koju je Selvita sa svojim stručnjacima pružila kroz potporu Forward to Health Innovation programa. Adrijana Vinter, globalna voditeljica odjela za otkrivanje lijekova i članica Upravnog odbora Selvite, predstavila je rad u Selviti te osobnu povezanost i strast prema poslu kojeg u Selviti obavlja. Usporedila je pretklinički dio razvoja lijekova s Rubikovom kockom – “Uvijek ideš naprijed-natrag, naprijed-natrag i ponavljaš”. 

Tijekom predavanja, istaknuto je kako je Selvita jedina tvrtka u Hrvatskoj koja se bavi istraživanjem lijekova na iznimno visokoj razini. Ono što ih posebno ističe strast je prema kreiranju lijekova, a karakterizira ih i brz rast i širenje s obzirom na to da su započeli s radom s tek oko 20 zaposlenika, dok danas okupljaju tim od oko 250 ljudi sa sjedištem u Zagrebu te se mreža njezinih znanstvenika prostire na Hrvatsku i Poljsku, brojeći ukupno oko 900 stručnjaka (od kojih je više od 40 % završilo doktorski studij).

Selvita je integrirana kompanija koja pruža multidisciplinarnu podršku u rješavanju jedinstvenih izazova istraživanja u području otkrivanja lijekova, regulatornih studija i primjene umjetne inteligencije u otkrivanju lijekova.

Kao važan dio svoje misije ističu zadovoljstvo klijenata kojima pružaju multidisciplinarnu podršku u istraživačkim izazovima. 

Pružaju visokokvalitetne usluge otkrivanja i razvoja lijekova. Posjeduju stručnost i znanje potrebne za projekte otkrivanja lijekova u širokom rasponu terapijskih područja. Nude niz samostalnih ili integriranih rješenja za otkrivanje i razvoj lijekova što obuhvaća proces od ranog otkrivanja lijekova do pretkliničkog razvoja.

Navedeno je kako je onkologija grana medicine u čiji se razvoj svake godine ulaže najviše novaca s obzirom na trenutne trendove bolesti u svijetu. 

selvita interni midterm demo dan forward to health innovation programa partner 2024

Zaključeno je kako je za otkrivanje lijekova potrebno mnogo ulaganja, vremena, i znanja koja se nadopunjuju te strpljenja i volje od strane znanstvenika, no istaknuta je i važnost ovog posla za pojedince, ali i za čitavo društvo. 

selvita interni midterm demo dan forward to health innovation programa partner 2024

Ujedno, Adrijana je bila dio stručnog žirija koji je timove usmjeravao svojim pitanjima i udijelio im savjete. Ovo nije prvi put da je Adrijana kao predstavnica Selvite podržala Forward to Health Innovation, a njezin dojam prošlogodišnjeg programa možete poslušati ovdje

Program pruža podršku startup timovima koji istražuju područje zdravstvenih inovacija te za cilj ima opremiti timove ključnim znanjima i vještinama potrebnim za razvoj i provedbu takvih projekata, što predstavlja jedan od motiva poslovanja Selvite koja ciljano pruža podršku i prepoznaje važnost koncepta edukacije i mentoriranja

adrijana vinter forward to health innovation